Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed
Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed
Blog Article
Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.
Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.
Tüp bebek işlemlerine başlamadan önce gebelik oluşumuna engel olan problemlerin araştırıldığı testlerin mutlaka yapılması gerekir.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Web page adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Embriyo transferinin ardından anne adayı usual hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan standard sosyal hayatına geri dönebilir.
Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son six saat besin ve sıvı almaması gerekir.
Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle lawnımcı üreme tekniklerine son yıllarda PCOS ihtiyaç artmıştır. Gardenımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.
Bununla birlikte çiftlerin daha önce yaptırdıkları tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.
Tüp bebek tedavisine karar verildiğinde ilk olarak hastanın ultrason değerlendirmesi ile yumurtalık ve rahim incelemesi yapılır. Bu incelemede hastaya hangi ilaç protokolünün uygulanacağına karar verilir.
İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların best olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı 2 durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.
Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada three gün ile five gün arasında değişen bir sürede laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli Polycystic Ovary Syndrome hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.